Actueel

Spirit alleen aan kop na zege

VOORTHUIZEN Vier uit vier. Dat is het aantal zeges dat Spirit behaald heeft in evenzoveel duels. De Voorthuizenaren wonnen zaterdag met overtuigend spel de topper tegen Vitesse (18-12) en gaan door de overwinning alleen aan kop in de tweede klasse.

Spirit stond zaterdag voor een belangrijke test met het duel tegen Vitesse dat eveneens ongeslagen was. De ploeg van Ferry Hakstege had in de eerste drie duels alles gewonnen, waarvan tweemaal tegen laagvliegers.

,,Voor ons gevoel was het echt een test en dan blijk je op alle fronten beter te zijn dan de mede-koploper”, vertelt Hakstege na afloop van de zege. ,,We hebben de hele wedstrijd de controle gehad en dwingen dit zelf af tegen één van de sterkste ploegen.”

Aan de hand van aanvalsleider Rutger Sloothaak had Spirit bij rust al een comfortabele voorsprong te pakken. Daarnaast stond de verdediging van de thuisploeg goed en gaf het weinig kansen weg.

In de tweede helft kwam Vitesse meer in haar ritme, maar de bezoekers uit Barendrecht konden geen vuist maken tegen de aanvallers van Spirit waar Rens Terpstra op dreef was geraakt.

Hakstege: ,,Maar het is bovenal een teamprestatie. Anneke van Puurveen en Wiebe Westerhuis staan bijvoorbeeld nu niet op het scoreformulier, maar waren ook heel goed. Anneke was sterk in de passing en Wiebe was vanuit de rebound geweldig.”

TOP DRIE Spirit heeft na vier duels de koppositie in de tweede klasse G alleen in handen. Er staan nog vier duels op het programma voordat de ploeg de zaal in gaat; Hakstege doet dan ook nog geen uitspraken over een titelstrijd. ,,We hebben vooraf gezegd dat de doelstelling is om in de top drie te eindigen. Dat is nog steeds het geval. We moeten eerst de eerste helft maar eens goed doorkomen.”

”Je merkt dat het binnen de club leeft”, vervolgt Hakstege. ,,Dat is alleen maar mooi. We weten ook dat we er goed opstaan op dit moment.

Doelpuntenmakers: Rutger Sloothaak 6, Rens Terpstra 6, Willem Westerhuis 3, Rosalie van der Stege 2, Linda van Puurveen 1.