Actueel

The Road To…

Jaaaaaaaa!! Het is ons gelukt, KAMPIOENEN! Met de overwinning op DVO haalden we met Spirit 2 afgelopen zaterdag ons kampioenschap binnen.
Dit jaar was voor ons allebei ons eerste jaar in de selectie, en wat voor één!
Ik (Rosalie) begon dit jaar aan mijn tweede jaar in de A1, maar na een paar wedstrijden belde Ans. Inge en Wilma waren geblesseerd en daarom op maandagavond de vraag of ik zaterdag wilde spelen in het eerste. Als ik op een stoel had gezeten was ik er vanaf gevallen denk ik, dit zag ik niet aankomen. Het was een super ervaring om een paar keer mee te doen op dat niveau.
Na nog een paar keer switchen van A1 naar het eerste, werd ik gevraagd om aan te sluiten bij de selectie en in het tweede te komen spelen. Deze kans heb ik gepakt en ook al mis ik de schatjes van de A1, ik heb er geen moment spijt van gehad. De selectie en staf zorgden ervoor dat ik me al snel thuis voelde, veel heb geleerd en echt heb genoten van dit jaar!
Ik (Lejon) zat er al wel vanaf het begin bij en heb alles van dit seizoen meegemaakt. Ik werd door de groep fantastisch opgevangen, ik kwam natuurlijk als ‘nieuweling’ erbij maar heb dit nooit zo ervaren. Ik werd opgevangen alsof ik er al lang bij hoorde. Dit was fijn want nu hoefde ik me daar geen zorgen over te maken en kon ik me volledig focussen op het korfbal. Aan het begin heb ik het daarmee zeker moeilijk mee gehad, alles was gewoon een stapje hoger en pittiger, tegenstanders hebben meer ervaring ze zijn fysiek sterker en groter en dat was voor mij wel een grote stap vanuit de junioren naar de senioren. Gaandeweg leer je steeds meer en kan je beter meedraaien, dit is echt een kick om te zien bij jezelf dat je stappen maakt en dan als afsluiting dit kampioenschap.. ja dat maakt het helemaal af!
Wij zijn ontzettend trots op de selectie en heel blij dat we er dit jaar deel van uit mochten maken! Jullie zijn toppers
Zeven wedstrijden geleden begonnen we met kampioenswedstrijd 1 van 7. Eriks uitspraak ‘we worden so-wie-so kampioen’ kwam elke week (als het niet elke dag was) voorbij. We moesten ongeslagen blijven en winnen op onderling resultaat van ODIK. Hiervoor moesten we echt nog wel aan de bak en dat hebben we dan ook zeker gedaan. Elke wedstrijd gingen we vol vertrouwen tegemoet en stonden we er als team.
In december praatten we met het tweede over onze wedstrijden en prestaties en toen is de knop omgegaan. We stonden er als een blok en waren gemotiveerd en vastbesloten niks meer te verliezen. Met trots kunnen we zeggen dat dat sindsdien nog maar 1 keer is gebeurd!
Met nog vier veldwedstrijden te gaan kwam het kampioenschap steeds dichterbij. Dit waren op papier nog wel de zwaarste potten met in het bijzonder de wedstrijd tegen dat gehuchtje waar onze teamgenoot Egbert woont, ODIK dus… Hiervan moesten we niet alleen winnen, maar dat moest ook nog eens met minimaal drie punten verschil. Dit gebeurde na een fantastische pot en hierdoor kregen we zelf de touwtjes in handen wat betreft het kampioenschap. De wedstrijden erna hebben we de scherpte vast gehouden en zaterdag 28 mei was het zover: de laatste finale van dit seizoen. We hebben hem winnend afgesloten, het kampioenschap binnengehaald en daarmee promotie naar de eerste klasse!!
Twee hele blije Spirit 2 spelers,
Lejon en Rosalie