Actueel

Voormalige D1 van Spirit kampioen NK Beachkorfbal

Hieronder het verslag van trainer Henri van een bijzondere dag en fantastische prestatie van Spirit D1!

Zaterdagmorgen om 8.00 uur vertrokken wij van Spirit naar het NK in Scheveningen. Voor vertrek kregen de kinderen als verrassing van de ouders van Rens een toernooishirt gesponsord door Van Duinkerken Sport & Kamperen te Nijkerk. De kinderen waren erg blij met dit rode shirt. Jawel rood, de blauwe gingen ook mee, want je moet namelijk twee paar shirts meenemen naar het toernooi. Timo was er om ons uit te zwaaien, hij kon helaas niet mee. Hij beloofde ons patat bij hem thuis, als wij kampioen werden. Tuurlijk Timo, leuk bedacht maar kampioen worden?

Om 10.00 uur waren wij binnen in het Olympic Experience . De kinderen konden zich hier de hele dag vermaken met het spelen van diverse Olympische sporten. Na de officiële opening om 11.00 uur in het Olympic Beach Stadion. Starten wij de eerste wedstrijd op het strand van Scheveningen om 11.30 uur tegen KVS uit Scheveningen. Wij speelden in de Elite poule met allemaal winnaars van andere beachkorfbaltoernooien. Dit was een spannende pot die wij met 8 – 5 wisten te winnen. Daarna volgde er de overwinningen: 9 – 0 op Nieuwerkerk (Nieuwerkerk ad IJssel), 7 – 1 op Fortuna (Delft), 20 – 3 op EKVA (Almere) en 11 – 3 op Vitesse (Barendrecht) Ongelofelijk om met deze uitslagen van hoofdklasse teams te winnen. Vijf keer winst betekende spelen in de finale om het NK in het Olympic Beach Stadion.

Op naar het stadion en ja dat maakt best wel indruk op de kinderen. Het loopt steeds voller. Twee van de drie tribunes zijn best wel gevuld. Veel er van zijn voor KVS, onze tegenstander in de finale en onze tegenstander van de eerste wedstrijd van vandaag, die een thuis wedstrijd spelen. Voor de wedstrijd nemen wij de tactiek door, de tegenstander is erg fel en zeer snel.

Dan start de wedstrijd twee keer 6 minuten. Je ziet al snel dat er aan beide kanten veel spanning op de kinderen staat en dat dit een hele andere wedstrijd wordt. Toch weten wij op voorsprong te komen met 1 -0. Alleen heeft de tegenstander een heel andere tactiek dan ze de hele dag hadden gespeeld. Ze spelen heel rustig en goed om echt tot een goeie kans te komen. Dat lukt ze goed en het wordt 1- 1. De hele wedstrijd het zelfde beeld 1 voor en weer gelijk. Tot het eindsignaal gaat het is 5 tegen 5.

beach3

Golden Goal: er komt een verlenging van 3 minuten. Wie het eerst scoort heeft gewonnen. Henry besluit Dana, Eline, Rens en Timun op te stellen. Het is zover. Er komt een springbal Eline vangt hem, dit betekend dat wij mogen starten. Daar gaan we nog 1 keer ervoor en ja Rens weet hem in zijn allerlaatste wedstrijd te scoren. 6-5 Wat een blijdschap, maar de tegenstander krijgt nog 1 aanval om gelijk te komen. Bij een onderschepping van ons hebben wij gewonnen. De tegenstander speelt het weer slim en krijgt een free-ball. O wat spannend, de bal beland op het randje van de korf. Rolt eraf in de handen van Eline. Wij hebben de bal, dus kunnen zij niet meer winnen. Wij zijn kampioen van Nederland.

Wat een feest. Blije kinderen, ouders en coach. Direct na de wedstrijd volgt er de prijsuitreiking en de huldiging in het stadion, aanvoerster Eline mocht de beker in ontvangst nemen en daarna volgde de foto’s voor de pers, ouders en de opname voor de tv . Wat een dag, dit hadden wij van te voren nooit verwacht. Zo ga je voor je plezier een beachkorfbal toernooi spelen in Woudenberg en twee maanden later ben je Nederlands kampioen. Tja en Timo? Die mocht patat gaan bakken thuis!!! 2beachSupporters en iedereen die ons een berichtje heeft gestuurd of heeft gebeld : Bedankt Namens de D1: Dana, Eline, Esther, Naomi, Jesse, Merijn, Rens, Timun en Henry