Actueel

Teamindeling 2020-2021

Beste ouders, verzorgers, jeugdleden en trainers,

De JTC is de afgelopen maanden weer druk bezig geweest met het realiseren van de nieuwe teamindeling.

Dit is altijd een heel zorgvuldig proces dat dit jaar een extra uitdaging is door de Coronamaatregelen. Hierdoor hebben we vanaf half maart geen wedstrijden of reguliere trainingen meer kunnen bekijken en dus ook niet meer het niveau en de ontwikkeling van de jeugdspelers kunnen volgen. Het is daarom niet ondenkbaar dat er na de start van het seizoen nog wijzigingen in deze teamindeling zullen gaan plaatsvinden.

Bij het maken van de teamindeling houden we altijd rekening met:

 • De leeftijd: Voor het bepalen van de korfballeeftijd van de spelers voor het gehele seizoen 2020-2021 geldt de peildatum 31 december 2020. Deze is door het KNKV vastgesteld.
  Ook hebben we te maken met maximale en gemiddelde leeftijden voor het team.
 • De spelersanalyse: Trainers vullen gedurende het seizoen tweemaal een spelersanalyse in. Hierbij wordt niet alleen naar de korfbalvaardigheden gekeken, maar ook naar inzet en aanwezigheid.
 • De selectie en indeling in wedstrijd- of breedtekorfbal: Aan de hand van de spelersanalyse wordt een selectie en een indeling gemaakt tussen het prestatie-/wedstrijdkorfbal en het recreatief-/breedtekorfbal.
 • Het inzicht van de JTC-leden: Tijdens het gehele seizoen onderhouden we contact met de trainers, en bekijken we wedstrijden en trainingen.

Deze punten bij elkaar genomen komen we uiteindelijk tot een teamindeling.

Met deze teamindeling starten we het seizoen, maar er kunnen redenen zijn om deze indeling te wijzigen:

 • Nieuwe leden of leden die vertrekken.
 • Trainers van selectieteams (B1, C1, D1, E1) die niet tevreden zijn gaandeweg het seizoenkunnen bij de JTC het verzoek tot wijzigingen indienen.
 • Langdurige blessures: Bij langdurige blessures worden (indien mogelijk) jeugdleden uit de selectie- en opleidingsteams naar een lager niveau geplaatst om daar te kunnen herstellen en toe te kunnen werken naar een terugkeer op hun niveau. Dit betekent dat een ander jeugdlid de geblesseerde vervangt in het team en dat er per situatie bepaald wordt of dit tijdelijk of vast is.
  Dit besluit ligt bij de JTC en zal in overleg met de trainers gaan.
  Ten allen tijde ligt de verantwoordelijkheid van de teamindeling bij de JTC en hier zullen dan ook de knopen worden doorgehakt.

We willen uw kind tijdens de training en tijdens de (uit)wedstrijden zo goed en veilig mogelijk begeleiden. Daarom vinden we het belangrijk om te weten of uw kind medicijnen gebruikt, allergisch is of andere medische zorg nodig heeft. Ook als uw kind andere aandacht nodig heeft (ADHD, autisme, enz.) willen we daar graag van op de hoogte zijn. U kunt dit bij voorkeur melden bij de JTC. Hier zal vertrouwelijk mee worden omgegaan. Eventueel kunt u contact opnemen met een van de vertrouwenspersonen.

Voor vragen kunt u terecht bij de onderstaande JTC-coördinatoren via jtc@ckvspirit.nl

 • Egbert Brink – B-Jeugd
 • Eline Kieft – C-Jeugd
 • Sandra van de Kuilen – D-Jeugd
 • Marianne van de Kuilen – E-Jeugd
 • Arthur Lakerveld – F-Jeugd
 • Inge Druijff – Wedstrijdsecretariaat

We wensen iedereen een prettig, leerzaam en sportief seizoen 2020-2021 toe!

De Jeugd Technische Commissie

– – – –

Bekijk hier de teamindeling