Actueel

Spirit te sterk voor buurman

VOORTHUIZEN Het was niet goed, toch won Spirit makkelijk van Sparta Nijkerk (22-15). ,,Dat we kritisch mogen zijn over het spel én toch twee punten hebben, laat zien dat we gegroeid zijn dit seizoen”, aldus coach Ferry Hakstege.

Eerder dit seizoen speelde Spirit in Nijkerk slechts gelijk tegen Sparta. Hakstege bestempelde dat destijds als ‘zuur en onnodig puntverlies’. Zaterdag was het spel opnieuw matig, maar liet Spirit zien gegroeid te zijn en zonder problemen de buurman uit Nijkerk te verslaan.

,,We hebben niet goed gespeeld, maar het kwaliteitsverschil was te groot. Hierdoor heb ik geen seconde gedacht dat we in de problemen zouden komen”, aldus de coach van Spirit die zijn ploeg na een gelijkopgaande openingsfase (7-7) een time-out gunde: ,,De ploeg gaf zelf aan dat ze voelden beter te zijn, maar dat ze het ook in doelpunten moesten gaan uitdrukken.”

Hakstege bracht met Michel Kieft iets meer zekerheid in de ploeg en vervolgens liep Spirit eenvoudig weg bij Sparta. Het verschil was gemaakt en in de tweede helft konden beide teams weinig tempoversnellingen meer opbrengen. Hakstege: ,,De wedstrijd had beter bij rust afgefloten kunnen worden. Het was een gezapige en matige wedstrijd.”

[KRITISCH] De 34-jarige hoofdtrainer van Spirit was blij met de twee punten, maar ook kritisch over het spel. ,,Dat we zelf kritisch zijn, maar toch twee punten hebben, is winst ten opzichte van eerder dit seizoen. Toen waren we alleen maar blij met twee punten.” Spirit wil de stijgende lijn doortrekken om uiteindelijk uit te groeien tot een stabiele eersteklasser ‘met uitschieters naar boven’. Daarvoor is met de zege op Sparta een belangrijke stap gezet, want de Voorthuizenaren hoeven zich dankzij de winst geen zorgen meer te maken over degradatie. Hakstege: ,,We gaan nu voor de vierde plek, bovenin de middenmoot.”

Doelpuntenmakers Spirit: Rutger Sloothaak 6, Eline Kieft 5, Richard van Beek 5, Rosalie van der Stege 3, Yvette van den Hudding 1, Michel Kieft 1, Danny van Burken 1.

Bron: Barneveldse Krant