Actueel

Sterk Spirit verspeelt in slotfase voorsprong tegen koploper

VOORTHUIZEN Spirit heeft aan het thuisduel tegen koploper ZKV een dubbel gevoel overgehouden. Aan de ene kant levert de 19-19 remise Spirit een belangrijk bonuspunt op in de strijd tegen degradatie, aan de andere kant stond de ploeg van trainer Ferry Hakstege twee minuten voor tijd nog met twee punten voor. Door het derde gelijke spel van het zaalseizoen in Voorthuizen blijft Spirit op de zevende en voorlaatste plaats in Poule 1C.

Door een aantal blessuregevallen bij de dames moest trainer Hakstege van te voren flink puzzelen. De keuze voor Inge Schattenberg, die normaal alleen midweeks speelt, pakte uitstekend uit. Niet alleen wist Schattenberg driemaal te scoren, verdedigend speelde ze ook een sterke partij. In De Voorde stond het prima spelende Spirit het grootste deel van de wedstrijd voor en werd direct na rust een 8-9 achterstand omgebogen in een 13-9 voorsprong. Trainer Hakstege: ,,Ondanks dat we echt uitstekend gespeeld hebben, overheerst achteraf toch een beetje de teleurstelling. Wij waren als team beter en hadden het tactisch goed staan, de gasten hebben meer individuele kwaliteit. Gezien onze prestatie tegen de koploper en het resterende programma heb ik er al het vertrouwen in dat we ons handhaven.”

Doelpuntenmakers: Rens Terpstra 4, Michel Kieft 4, Inge Schattenberg 3, Willem Westerhuis 3, Wiebe Westerhuis 3, Anneke van Puurveen 1, Rosalie van der Stege 1

Bron: Barneveldse Krant