Actueel

Spirit overtuigt na rust

VOORTHUIZEN Spirit heeft ook haar tweede van het seizoen met dominant spel gewonnen. De Voorthuizenaren legden aan het begin van de tweede helft de basis voor de zege tegen Fortissimo: 26-19.

Vorige week kende Spirit een goede seizoensstart met een jonge ploeg van gemiddeld 18,6 jaar. Zeven van de acht jongelingen startten ook tegen Fortissimo; daarnaast had coach Ferry Hakstege ook aan routinier Rutger Sloothaak een basisplaats gegeven.

Spirit bleek al snel de betere ploeg te zijn, maar slaagde er niet in om afstand te nemen van de bezoekers uit IJsselstein. ,,We waren een klasse beter, maar in de eerste helft bleef het verschil slechts twee of drie doelpunten in ons voordeel”, aldus Hakstege.

,,Ik was niet ontevreden over onze aanval, maar beloonden onszelf te weinig.” Hakstege hoopte dat zijn aansporing in de rust ervoor zou zorgen dat Fortissimo verder op achterstand werd gezet. ,,In plaats daarvan werd het verschil nog kleiner.”

De Voorthuizense coach hoefde niet lang te vrezen, want zijn ploeg pakte de handschoen op en plaatste een versnelling die Fortissimo te machtig was. In een kwartier tijd liep Spirit uit van 12-11 naar 22-12. In de laatste tien minuten deden de bezoekers nog iets terug, waardoor Spirit uiteindelijk met ‘slechts’ zeven treffers verschil won.

VOLLE BAK ,,Ik baal van de laatste tien minuten”, stelt Hakstege na de eenvoudige overwinning. ,,Natuurlijk ben ik blij met de punten en hoe we het grootste deel gedomineerd hebben, maar wij moeten een uur lang volle bak spelen. We geven op het einde zes goals weg; daar ben ik niet blij mee.”

Hakstege sluit zijn analyse van de wedstrijd af met de tevreden conclusie dat maar liefst negen spelers hebben gescoord tegen Fortissimo: ,,Het is fijn dat we niet van één speler afhankelijk zijn voor de doelpunten. Het is belangrijk dat veel spelers kunnen scoren.”

Doelpuntenmakers: Rutger Sloothaak 6, Djino Mota 5, Desiree Visser 4, Wiebe Westerhuis 4, Linda van Puurveen 2, Rens Terpstra 2, Rosalie van der Stege 1, Yvette van den Hudding 1, Willem Westerhuis 1.

Bron: Barneveldse krant