Actueel

Spirit wint derby van Revival

VOORTHUIZEN/TERSCHUUR Spirit won zoals verwacht de derby met Revival, maar laatstgenoemde maakte er een echte wedstrijd van. Met dank aan een portie ervaring verweerde de Terschuurse ploeg zich kranig.

Op basis van kwaliteit en ervaring is de selectie van Spirit veel sterker dan die van Revival. Dat laat de positie op de ranglijst ook zien: Spirit staat veilig in de middenmoot, Revival puntloos onderaan.

De krachtsverhoudingen waren zaterdag tijdens de derby echter een stuk kleiner. Dat kwam grotendeels doordat Revival-coach Bert van Drongelen een beroep kon doen op een aantal ervaren spelers dat een stapje terug had gedaan uit het eerste, maar de hoofdmacht wilde helpen: ,,Met bijvoorbeeld Albert van de Kuilen en Wilko Jansen had ik ervaren krachten erbij die ook anderen weer beter laten spelen. Dat scheelt een hoop.”

Daarnaast weten de ervaren spelers hoe het is om een derby tegen Spirit te spelen, want de twee teams troffen elkaar vaak de afgelopen jaren.

Revival moest in de eerste helft haar meerdere in Spirit erkennen, maar kwam in de tweede helft terug tot één treffer verschil. Van Drongelen: ,,Maar als we er even aan konden ruiken, sloeg Spirit weer toe. Uiteindelijk was het niet genoeg en heeft Spirit terecht gewonnen.”

SPANNING Het kwaliteitsverschil zorgde er uiteindelijk voor dat Spirit ‘gewoon’ won, concludeert Spirit-coach Ferry Hakstege. ,,Vooral de vrouwen waren gisteren heel erg goed.”

Dat het verschil tussen de twee teams niet groter was, vindt Hakstege niet zo gek. ,,Je merkte bij de spelers toch een stukje extra spanning. Een derby is een andere wedstrijd. Revival speelde ook goed, dankzij de ervaring. Dit soort duels zijn ook goed voor de ploeg om beter te worden.”

Doelpunten Revival: Wilko Jansen 8, Eltjo Lozeman 7, Maaike van Veldhuizen 3, Martin Verkerk 3, Carlijn Penthum-Kraak 1, Albert van de Braak 1.

Doelpunten Spirit: Richard van Beek 6, Eline Kieft 4, Rosalie van der Stege 4, Linda van Puurveen 4, Rens Terpstra 3, Michel Kieft 2, Rutger Sloothaak 2, Yvette van den Hudding 1.

Bron: Barneveldse Krant