Actueel

Verjongd Spirit opent sterk

Ferry Hakstege is met een overwinning gedebuteerd als hoofdtrainer van CKV Spirit. De Voorthuizenaren boekten in de openingswedstrijd van het seizoen een ruime overwinning op HKC.

In de selectie van Spirit hebben de nodige veranderingen plaatsgevonden. De ervaren oefenmeester Herman van Gunst heeft plaatsgemaakt voor Ferry Hakstege, die afgelopen seizoen het tweede team leidde.

Hakstege heeft de afgelopen maanden het team moeten hervormen. Zo stopte Anne-Bertien de Vente als speelster om zich bij de technische staf te kunnen voegen en is topscorer Lejon Bruinekreeft een avontuur bij ASVD in Dronten aangegaan.

Dit bood Hakstege de kans om enkele spelers uit de jeugd naar de hoofdselectie door te schuiven – zoals Linda van Puurveen en Djino Mota – terwijl andere talenten op de deur van de selectie kloppen.

TWEEDE KLASSE Met een mix van ervaring en talent begon Spirit zaterdag aan het veldseizoen in de tweede klasse. De Voorthuizenaren kenden een goede seizoensstart tegen HKC, al duurde het tot ver na rust voordat de zege was veiliggesteld.

,,We waren de hele wedstrijd de betere ploeg”, analyseert Hakstege de openingswedstrijd. ,,We speelden heel verzorgd en creëerden veel kansen, maar we hadden een slecht schotpercentage.” Hierdoor stond Spirit bij rust zelfs met 5-6 achter. ,,Een kwartier voor tijd pakten een aantal aanvallende wissels goed uit. Opeens vielen de schoten wel en drukten we het krachtsverschil ook eindelijk uit in doelpunten.”

,,We mochten tegen HKC ook geen punten verspelen. We willen immers lang bovenin meedraaien en dan zien we waar we eindigen. Het is belangrijk om goed te beginnen en dat we hebben we gelukkig gedaan,”, aldus de gedebuteerde Spirit-coach.

Doelpuntenmakers: Michel Kieft 4, Rutger Sloothaak 4, Djino Mota 4, Danny van Burken 2, Eline Kieft 1, Linda van Puurveen 1, Rosalie van der Stege 1, Rens Terpstra 1.

Bron: Barneveldse Krant