Actueel

Week van de scheidsrechter

Week van de scheidsrechter

Week van de Scheidsrechter

Deze week van 7 tot en met 15 oktober is het de ‘Week van de Scheidsrechter’. Een speciale week waarin sportbonden, -verenigingen en sporters hun waardering extra laten blijken voor scheidsrechters, juryleden en andere officials. Ook bij Spirit besteden we er aandacht aan, omdat we het belangrijk vinden dat scheidsrechters zich gewaardeerd voelen en om ze te laten blijken dat ze onmisbaar zijn voor de club.

Als vereniging zijn we meer dan ooit op zoek naar scheidsrechters die wedstrijden voor de vereniging willen fluiten om boetes en vooral sportieve sancties te voorkomen. We hebben al een viertal toppers dat zich vol overtuiging inzet voor de club op het gebied van arbitrage: Adriaan van der Kwast, Marcel Bruggeman, Elbert van Asselt en Richard van Beek; jullie verzetten geweldig werk! Deze vier mannen fluiten als KNKV scheidsrechters voor Spirit buiten de vereniging. Ook hebben we een KNKV scheidsrechter in opleiding: Erik Terpstra. Hij hoopt binnenkort het diploma in ontvangst te kunnen nemen. René Hogeweg begeleidt hem. Erik van de Kuilen en Peter van der Heijden fluiten veel binnen Spirit. En Ruben van Geresteijn is ons aanstormend scheidsrechters talent. Bij onze vereniging moet iedereen fluiten, dus eigenlijk: iedereen bedankt!

Wat kan jij doen in het kader van ‘Week van de Scheidsrechter’?

Bedank tijdens je wedstrijd de scheidsrechter nog eens extra en houd commentaar voor je, maar focus je op eigen plezier en prestaties. Dat geldt niet alleen voor deze week, maar voor elke keer dat je met een scheidsrechter te maken krijgt. Vergeet niet dat scheidsrechters ook mensen zijn, en wel mensen die we keihard nodig hebben om onze sport te kunnen beoefenen.

Je kunt echter nog meer doen. Wil jij Spirit graag helpen? Word dan nu scheidsrechter! Spreek Henk van Hoef eens aan om te vragen naar de mogelijkheden.