Actueel

Besluit Bond over korfbalcompetitie

Beste vereniging,

Vandaag is het volgende besluit genomen over het vervolg van de huidige korfbal competitie.

Veldcompetitie
De veldcompetitie 2019/2020 wordt beschouwd als niet gespeeld.
Van deze competitie is slechts de helft – of iets meer – afgewerkt en daarom is het Bondsbestuur van mening, dat hieraan geen waarde kan worden toegekend. Er zijn dus geen kampioenen en degradanten. Over de indeling van de veldcompetitie van volgend seizoen doet het Bondsbestuur later mededelingen.

Zaalcompetitie
Stand is eindstand. In het top- en wedstrijdkorfbal in de zaalcompetitie geldt dat de momenteel bereikte stand als eindstand telt. Daarbij treedt de promotie- en degradatieregeling in werking.

Wedstrijdkorfbal
Bij het wedstrijdkorfbal is de huidige stand de eindstand en vindt overeenkomstig de geldende promotie-degradatieregeling promotie en degradatie plaats. Over de precieze gevolgen voor alle teams volgt op korte termijn informatie.

Het Bondsbestuur is van mening dat het besluit ‘stand is eindstand’, in deze voor het grootste deel afgewerkte zaalcompetitie, leidt tot de minste sportieve schade.

Door deze regels zijn er een aantal teams die door de huidige stand kampioen zijn geworden. Uiteraard vergeten wij deze teams niet! Vanuit het bestuur wordt er contact opgenomen met de desbetreffende teams.

Voor het hele artikel m.b.t. de besluiten van het Bondsbestuur verwijzen wij jullie graag door naar de website van de KNKV.