Actueel

Week van de scheidsrechter

Week van de Scheidsrechter
Deze week van 5 tot en met 13 oktober is het de ‘Week van de Scheidsrechter’. Een speciale week waarin sportbonden, -verenigingen en sporters hun waardering extra laten blijken voor scheidsrechters, juryleden en andere officials. Ook bij Spirit besteden we er aandacht aan, omdat we het belangrijk vinden dat scheidsrechters zich gewaardeerd voelen en om ze te laten blijken dat ze onmisbaar zijn voor de club.
Als vereniging zijn we meer dan ooit op zoek naar scheidsrechters die wedstrijden voor de vereniging willen fluiten om boetes en vooral sportieve sancties te voorkomen. We hebben al een aantal toppers die zich vol overtuiging inzetten voor de club op het gebied van arbitrage: Adriaan van der Kwast, Marcel Bruggeman en Richard van Beek; jullie verzetten geweldig werk! Deze drie mannen fluiten als KNKV scheidsrechters voor Spirit buiten de vereniging. Daarnaast Fluit Erik Terpstra alle open wedstrijden binnen de vereniging die niet vanuit de bond worden opgevuld. Erik van de Kuilen en Peter van der Heijden fluiten veel binnen spirit. Bij onze vereniging moet iedereen vanaf de Aspiranten fluiten, dus eigenlijk: iedereen bedankt!

Wat kan jij doen in het kader van ‘Week van de Scheidsrechter’?
Bedank tijdens je wedstrijd de scheidsrechter nog eens extra en houd commentaar voor je, maar focus je op eigen plezier en prestaties. Dat geldt niet alleen voor deze week, maar voor elke keer dat je met een scheidsrechter te maken krijgt. Vergeet niet dat scheidsrechters ook mensen zijn, en wel mensen die we keihard nodig hebben om onze sport te kunnen beoefenen.

Je kunt echter nog meer doen. Wil jij Spirit graag helpen? Word dan nu scheidsrechter! Spreek Ruben van Geresteijn eens aan om te vragen naar de mogelijkheden.

Met vriendelijke groet,
Ruben van Geresteijn
TC lid scheidsrechterszaken CKV Spirit