Actueel

ODIK verrast Spirit in derby

Op papier was Spirit de favoriet tegen ODIK, maar op het veld waren de rollen omgedraaid. Een dominant ODIK won mede dankzij een voortreffelijke Cees Snoei een doelpuntrijke derby in Voorthuizen: 24-28.

Beide teams waren gemotiveerd om het veldseizoen gretig te hervatten. Spirit zwom het grootste deel van het zaalseizoen in de subtop en wil op het veld wel zo lang mogelijk bovenin meedoen.

ODIK staat voorlaatste op het veld, maar wil zich net als in de zaal handhaven. Daarnaast zocht het naar sportieve revanche op zichzelf na een ‘schandalige vertoning’ tijdens de laatste zaalwedstrijd.

,,We hebben het veel over deze wedstrijd gehad”, vertelt coach Harry Schut, die een ‘totaal ander ODIK’ zag in Voorthuizen. ,,We willen graag mooi korfbal spelen, maar dan moet je een surplus aan kwaliteit hebben. Wij moeten het van de collectiviteit en hard werken hebben. Dat bewustzijn hebben we nu.”

Die twee aspecten ontbraken juist bij Spirit dat door omstandigheden vier basisspelers miste. ,,ODIK was veel agressiever dan wij”, erkent Herman van Gunst. ,,De eerste twintig minuten waren hopeloos van onze kant. Het was verdedigend slecht en één vak scoorde amper.”  Alleen Richard van Beek wist veelvuldig de korf te vinden.

TEUGELS De scherpte van ODIK bracht de Barnevelders een snelle voorsprong die tot het einde vastgehouden zou worden. ,,We hadden de teugels in handen. Dat voelde heel aangenaam”, aldus een goedgeluimde Schut, die speciale vermelding heeft voor een aantal spelers.

,,Cees Snoei was onverslaanbaar. Hij voelde ook het vertrouwen om te schieten doordat Albert (van de Kuilen, red.) bijna alle rebounds won”, vertelt Schut die anderen niet tekort wil doen: ,,Ieders inzet was geweldig. We hebben met het mes tussen de tanden gespeeld.”

,,ODIK heeft verdiend gewonnen. Bij ons moet het de komende duels beter”, sluit Van Gunst af.

Spirit: Richard van Beek 13, Sander Schattenberg 4, Michelle van Geresteijn 2, Danny van Burken 2, Anneke van Puurveen 1, Anne-Bertien de Vente 1, Rutger Sloothaak 1.

ODIK: Cees Snoei 10, Ard van der Pols 6, Lydia Kas 5, Albert van de Kuilen 3, Manon Veen 2, Maarten Ike 2.

– Bron: Barneveldse Krant